Varför är raw mat är bra?

3A11CD52-A137-46DD-9990-F7A9B381426A

Raw mat, eller råkost, är mat som inte har behandlats med värme över 40 grader Celsius. Raw mat är alltså oförädlade, naturliga råvaror som frukt, grönsaker, nötter, frön och oljor. Här är några anledningar till varför raw mat är bra:

  1. Raw mat är rikt på näringsämnen: Eftersom raw mat inte har behandlats med värme är det fyllt med nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidantier.
  2. Raw mat är bra för magen: Råkost innehåller mycket fiber, som kan hjälpa till att förebygga förstoppning och hålla magen frisk och välmående.
  3. Raw mat är bra för viktminskning: Eftersom råkost är låg på kalorier och rik på näring kan det hjälpa till att hålla vikten på en sund nivå.
  4. Raw mat är bra för huden: Råkost kan hjälpa till att förbättra hudens utseende, eftersom den är rik på näringsämnen som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden.
  5. Raw mat är bra för miljön: Eftersom råkost ofta kommer från ekologiskt odlade råvaror kan det bidra till att minska belastningen på miljön.

Raw mat är alltså en hälsosam och näringsrik kostform som kan ha många positiva hälsoeffekter. Dessutom är det ett bra val för den som vill ha en mer hållbar livsstil.

För mer intressanta saker, gå till NaturAll och följ vår sida på Instagram och på TikTok!